Blog

Girişimciler için Mutlaka İzlenmesi Gereken 12 Film Önerisi

Girişimcilikle ilgilenenler veya başarılı işlerin arka planını öğrenmeye meraklı kişiler tarafından en sevilen film tarzı sanıyorum girişimcilikle ilgili olan motivasyon ve ilham veren filmlerdir. Girişimciliği anlatan filmler izlemek bence düşüncelerimizin de genişlemesine, daha farklı düşünebilmemizi sağlıyor. Bu tarz filmlerin çoğu hikayeleştirilmiş biyografik filmler aslında ama izledikten sonra hayata bakış açınızı değiştirmesi gerçekten mümkündür. İşte benim…
Read more

Girişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken 22 Film

Bu 22 filmin hepsinin de mükemmel birer başyapıt olduğunu iddia etmiyoruz ama en azından belli bir seviyede girişimciler için faydası olacağına inanıyoruz. Eğer filmden alacağınız toplam keyif sizin için önemliyse merak etmeyin, her filmin IMBD puanı ve hemen hepsinin fragmanlarını da aşağıda bulabileceksiniz. Filmleri yapım tarihlerine göre eskiden yeniye doğru dizdik. Böylece listeye göz gezdirirken…
Read more

Girişimcilerin İzlemesi Gereken 13 Film Tavsiyesi

1. Kazanma Sanatı Gerçek bir hikayeden uyarlanmış bu film size paranın her şey olmadığını, azmi, disiplinin neden bu kadar önemli olduğunu anlatıyor. Hatta bazen çok iyi dediklerinizden vazgeçilmesini öğretiyor. 2.Stajyer 70 yaşında çalışmaya hala doyamamış ve hala içinde müzik olan bir emekli ile işleri sürekli yoluna koymaya çalışan bir girişimcinin hikayesini anlatıyor. 3. Para Avcısı…
Read more

Sinemanın Kısa Tarihi

Sinemanın kısa tarihine değinecek olursak ilk olarak 1891’de Amerika’da Edison’un şirketinin başarıyla Kinetoscope‘un bir prototipini göstermesinden bahsedebiliriz. Bu Kinetoscope resimleri hareket ettiriyor, ona bakan kişiler hareketli resimler görüyordu. 1892 yılında kineteskoptan ilham alan Lumiere kardeşler, 13 Şubat 1895’te sinematografın patentini aldı. Lumiere kardeşlerin çektiği ”Arrival of a Train at La Ciotat” sinema tarihinin ilk filmi…
Read more

Sinema Datça

Son Yılların En İyi Kısa Filmleri

Kısa sürede çok şey anlatan ve izlerken içimizi sıcacık yapan son yılların en iyi kısa filmlerini derledik.  Buyurun içeriğimize.👇 1. Bao IMDb 7,5 2018 yılı Pixar yapımlı kısa film, çocuk sahibi olamayan bir kadının, el yapımı hamurlarının hayat bulmasıyla anneliği deneyimlemeye çalışmasını çok güzel bir şekilde anlatıyor. 2019 yılında En İyi Kısa Animasyon Filmi Oscar ödülünü de…
Read more

Kısa Film Nedir, Ne Değildir?

1996 yılında “kısa film”in ne olduğunu soruşturan bir kitap yayınlanmıştı. Yazar “kısa film nedir?” sorusu için dönemin bilinen sorularını derleyip, konunun üstatlarına göndermiş ve cevaplarını bir kitap haline getirmişti. Kitabı bir solukta okumuş, ama kitapta “kısa film nedir?” sorusuna verilmiş tatmin edici bir cevap bulamamıştım. Cevapların bir kaçı soruya teğet geçiyor, büyük çoğunluğu da çok…
Read more

İzlenmesi Gereken 5 Kısa Film

A Trip to the Moon https://youtu.be/_FrdVdKlxUk Ayın gözüne roketin saplandığı sahnesinden tanıdığımız A Trip to the Moon, 1902 yılında Georges Méliès tarafından çekilmiş, sinema tarihinin ilk bilim kurgu filmidir. Bir grup astronot, önderleri olan profesörün talimatları ve bilgisi ile aya doğru yolculuğa çıkarlar. Orada ayda yaşayan adamlar tarafından tutsak edilirler. Film onların oradan kaçıp dünyaya…
Read more

Dünden Bugüne Sinemanın Yolculuğu

Tarihte sessiz sinema döneminden sesli sinemaya geçişin kilometre taşı olarak gösterilen “The Jazz Singer (Caz Şarkıcısı)” adlı filmin ilk gösteriminden bu yana 92 yıl geçti.

Değişen Sinema Kültürü

80’li ve 90’lı yılların sinema izleyicileri, günümüz anlayışına göre daha sıra dışı denilebilecek izleme deneyimlerine sahipti. Gösterimde olan kimi yüksek bütçeli filmlerin en kritik anları büyük bir coşkuyla alkışlanır, kimi esprili anlar ise hep bir ağızdan kahkahalarla karşılanırdı. Şehirlerin önemli bölgelerinde bulunan büyük sinema salonları birer cazibe merkezi olarak kabul edilirdi. Salonlara çoğunlukla ailecek gidilir,…
Read more

Sinema Datça

Sinema Kültürü Nedir?

“… Cinemalogy (Sinemabilim) ve filmology (Filmbilim) sözcükleri, yabancı ülkelerdeki üniversite, akademi ve ciddi yazılı-görsel medya kapsamında yazılan yazılarda kullanılan sözcüklerdir. (…) Sinemabilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Kısacası…
Read more